Mag. Aleš Vičič

univ. dipl. psih., športni in poslovni psiholog

V nadaljevanju so podrobneje predstavljene izkušnje in delo mag. Aleša Vičiča, poslovnega in športnega psihologa.

KOŠARKARSKI KLUB UNION OLIMPIJA

1998 - 2006

Po končani trenerski poti v košarkarskem klubu Union Olimpija in zaključku študija psihologije je tam postal športni psiholog in pomemben član strokovnega tima. Klub je v tem času deloval na najvišjem evroligaškem nivoju in takrat se je tam uveljavilo veliko vrhunskih košarkarjev, ki so nadaljevali kariere v večjih klubih.

ŠPORTNI PSIHOLOG V RAZLIČNIH ŠPORTNIH PANOGAH

2006 - 2012

V tem obdobju je v okviru zasebne svetovalne prakse svetoval vrhunskim in olimpijskim športnikom v smučarskih skokih, alpskem smučanju, teku, biatlonu, namiznem tenisu, kajaku, plavanju, športni gimnastiki, atletiki, kolesarstvu… ter vrhunskim košarkarjem, nogometašem, odbojkarjem… Skratka, razširil je svojo dejavnost na več kot 40 športov.

PODPORA VRHUNSKIM DOSEŽKOM - EKIPA ŠPORTNIH PSIHOLOGOV

2012 -

Je ustanovitelj, vodja in mentor temu vodilnemu strokovnemu timu na področju športne psihologije v Sloveniji, ki danes šteje že štiri člane (sportni-psiholog.si). Skupaj so nadaljevali širitev v vse športne panoge na vseh nivojih. Svetovali so športnikom in trenerjem mladinskih, državnih, vrhunskih in olimpijskih razredov. V sklop storitev so poleg individualnega svetovanja vključili še predavanja, delavnice in tečaje za klube, zveze ter športne šole. V okviru podjetja je ustanovil tudi fundacijo za športnike, ki si psihološkega svetovanja ne morejo privoščiti.

POSLOVNI PSIHOLOG

2018 -

Po dvajsetih letih podpiranja vrhunskih dosežkov v športu zdaj znanja in izkušnje deli ključnim kadrom v podjetjih, ki delujejo v podobno zahtevnem okolju, kot vrhunski športniki. Obe okolji namreč povezujejo skupne značilnosti: visoki cilji, želja po napredku, kvalitetna konkurenca in zahteva po učinkovitosti. Svetuje posameznikom, ki želijo prispevati višjo dodano vrednost ter prevzemajo večji del odgovornosti v svojih podjetjih. Mednje sodijo lastniki, managerji, vodje in drugi ključni strokovnjaki slovenskih podjetij.

IZOBRAZBA